BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ FATİH KİŞİ, RİZE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN İLE BİRLİKTE ANDON SEL KAPANI İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

11.10.2024 / Gösterim Sayısı : 49 / Arşiv

 Bölge Müdürlüğümüz tarafından Rize İlimizin #Taşlıdere (Askoroz) Deresi üzerinde inşa edilen #Andon Sel Kapanında çalışmalar devam ediyor. Bölge Müdürümüz Fatih Kişi; beraberinde #Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile birlikte Andon Sel Kapanı inşaatında incelemelerde bulunarak, işin son durumunu yerinde gözlemledi. Sayın Başkan ile birlikte Rize ilimizin önemli projeleri arasında yer alan söz konusu yatırımımızı detaylı bir şekilde istişare Bölge Müdürümüz, gelen talepleri de yerinde değerlendirdi.

 900 bin m³ depolama hacmine sahip olacak olan Andon Sel Kapanı tamamlandığında hem Taşlıdere Vadisi'nde taşkın riskleri minimize edilmiş olacak hem de özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına yönelik, sel kapanında depolanacak su ile Andon Arıtma Tesisine su temini sağlanacaktır.

 Bölge Müdürümüze incelemelerine, Bölge Müdür Yardımcısı Deniz Kenanoğlu, Rize Şube Müdürü Kasım Kazdal, DSİ ve Rize Belediyesi personelleri eşlik etti.